Wie ben ik?

 

Ik ben graag in beweging, weg van de gebaande paden op zoek naar mooie dingen. Als ik iets moois gevonden heb, wil ik er alles van weten en begrijpen zodat ik het in de praktijk meteen goed toe kan passen ter verbetering. Ik vind het heerlijk om mezelf te blijven uitdagen door nieuwe dingen te proberen. Tussen wat is en wat nog zou kunnen; precies daar voel ik me thuis. Daarbij zet ik mijn positieve bril op: kijken naar wat er wél goed gaat en daar gebruik van maken.

 

Met verschillende opleidingen op het gebied van Human Resources en verandermanagement op zak ging ik aan de slag als HR-professional in het bedrijfsleven. In zowel de financiële als de farmaceutische sector deed ik veel inspiratie op. Hier lagen zoveel kansen door meer in te zetten op de belangrijkste factor van elke organisatie: de mensen! De juiste persoon op de juiste plek maakt immers het verschil voor elke organisatie. Ik zag raakvlakken met werkcultuur en talentgericht werken. Om dat te veranderen, moest ik naar de basis toe: daar waar de nieuwe generatie professionals wordt opgeleid. Een flinke dosis werkervaring rijker zette ik daarom heel bewust de stap van bedrijfsleven naar het hoger onderwijs om de managers van de toekomst op te leiden die het verschil kunnen maken. In mijn werk als docent, coach en onderzoeker volg ik mijn hart om mensen te inspireren en helpen zichzelf te ontwikkelen. Dat doe ik sinds een aantal jaren ook buiten de schoolmuren als persoonlijk coach én organisatieadviseur voor bedrijven.

 

Daarnaast vind ik het waardevol en dankbaar om mensen te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling en hen op de moeilijke momenten in hun loopbaan een duwtje in de rug te geven. Ik werk daarbij altijd vanuit twee uitgangspunten: talent en (werk)geluk.

 

Hoe werk ik?

Mijn kracht ligt bij korte trajecten waarin we jouw vraagstuk snel doorgronden zodat je aan de slag kunt. We starten met een analyse van jouw talenten en je huidige (werk)geluk; het pad vormt zich daarna gaandeweg. Ik reageer op wat er bij jou speelt en reik je de juiste middelen aan zodat jij zelf verder door kunt pakken.

 

Ik ben een scherpe luisteraar met een grote mate van fijngevoeligheid. Hierdoor ben ik in staat om de punten waar het echt wringt in de sessies naar boven te halen. Ik breng structuur aan, leg de juiste verbindingen en houd in de gaten welke zaken nog openstaan.

 

Ik werk holistisch, met als uitgangspunt dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met andere woorden: je mentale staat heeft effect op je lichaam en andersom. Daarbij maak ik gebruik van positieve psychologie, oftewel: ‘dat wat er al is’. Dit sluit aan op talentgericht werken vanuit je natuurlijke kracht.

 

Omdat iedereen onderdeel vormt van een groter geheel, kijk ik altijd naar jou in jouw team, organisatie én jouw persoonlijke leven. Hierbij maak ik gebruik van systemisch werken, NLP en transactionele analyse (TA). De verbinding tussen je werk- en privéomgeving krijgt hierbij extra aandacht. Je brengt jezelf immers mee naar je werk en komt met jezelf thuis. Het heeft altijd invloed over en weer.

 

Rosalie Reichardt

Meer lezen?

Ik schrijf graag over allerlei zaken rondom werkgeluk en leiderschap die ik tegen kom. Vind je het leuk om meer van mij te lezen? Check mijn linked-in pagina en kijk ook eens mijn blogs op fontys blogt.nl

Meer van mijn werk

Voor Fontys Hogescholen maak ik een podcast over leiderschap en werkgeluk; over verbinding en écht contact, maar ook over ongelukkig (mogen) zijn. In elke aflevering ontmoet ik mooie mensen die vertellen hoe zij werken en bijdragen aan werkgeluk.  Nieuwsgierig?

Zoek op 'Werkgeluk de baas' in jouw eigen podcast app of luister via Werkgeluk de baas via Spotify

 

Wetenschappelijke artikelen die ik heb geschreven over werkgeluk, leiderschap en meer, vind je hieronder:

Gelukkiger door je leidinggevende, artikel in HMR-207_Reichardt_Luteijn.pdf

 

De (on)gelukkige relatie tussen Covid-19 en werkgeluk | Trends in HR

Infographics Resultaten Werkgelukonderzoek
PDF – 1,4 MB 275 downloads
De (on)gelukkige relatie tussen covid-19 en Werkgeluk
PDF – 160,9 KB 279 downloads